maanantai 10. marraskuuta 2008

Quebec City
Quebec City nousi suosikikseni kolmen kaupungin joukosta. Siellä ehdimme viettää rikollisen vähän aikaa, saavuimme kaupunkiin yhden maissa lauantaina, ja vietimme siellä iltapäivän ja illan, yövyimme hotellissa ja aamulla suuntasimmekin taas jo kohti Montrealia. Quebec Cityn vanha kaupunki oli hurjan kaunis, keskieurooppalaista tyyliä edustavia rakennuksia ja tarkoin harkittuja väriyhdistelmiä (väriharmonia pitää pintansa niin pitkälle, että alueen McDonald'skin on pukeutunut himmeään vihreään ja keltaiseen kirkuvien perusväriensä sijasta - taivaan kiitos!). Myös täällä pääsimme opastetulle kierrokselle, johon toi oman lisävärinsä se, että oppaamme oli separatisti, eli Quebecin Kanadasta irtautumisen kannattaja.

5 kommenttia:

Tuuli Talvikki kirjoitti...

Ihania kuvia! <3 Ja ilmeisesti mielenkiintoisia oppaitakin löytynyt...:)

Maija kirjoitti...

Ihanan näköistä tuolla! Jouluvalot tosin tuntuu miulle liian aikaisilta. Täälläkin on jouluhössötys täysin päällä, kun laman takia yritetään saada ihmisiä ostamaan ja kuluttamaan. Eikä lumesta tietoakaan. :/ Mites, olitko sie siellä joulun, vai onko teillä pitkä joululoma, kuten esim. Allulla?

Sanna kirjoitti...

Jep, mielenkiintoisia(kin) oppaita on löytynyt, hassua, miten paljon siihen tulee kiinnitettyä huomiota...;)

Joo, joulu on tullut kovin aikaisin täälläkin, eilen kuulin ensimmäiset tahdit jouluyö, juhlayöstä kaupassa :/.
Mie palailen Suomeen 13-14.12, eli ihan kotosalla oon joulun. Ilmeisesti täälläkin on kyllä ihan kunnon joululoma, tenttikausi loppuu virallisesti 17.12 ja porukka taitaa palailla tammikuun ekoina viikkoina. Ihan varma tuosta paluupäivästä en ole kun se ei minuu koske..

Mira kirjoitti...

Kai sä ny varsinki kiinnität huomiota oppaisiin, oothan itekki sellane. ;) Ja jos on hyvin hyviä tai hyvin huonoja (varsinkin nuo viimeiset), ne jää varsin terävästi mieleen. :p

Mira kirjoitti...

Ai nii, ja tääl on lunta! Mäntsäläs olin viä eilen ja sielläkin satoi illalla ja mitä ylemmäksi tuli, sitä lumisemmaksi kävi maisemat. Ja aurinko paistoi alkumatkan, joten oli aivan ihana näky.