maanantai 10. marraskuuta 2008

Montreal

Montrealissa vietimme aikaa sekä lauantaina että sunnuntaina. Aurinkoiset kelit muuten loppuivat Ottawaan, lauantaina ja sunnuntaina tarjolla oli lähinnä vesisadetta, tuulta ja sumua, yhdessä ja erikseen. Lumisadettakin olivat kuulemma lupailleet Quebec Cityyn, mutta ei siellä niin kylmä vielä ollut (veikkaisin, että lämpötila pyöri siinä viiden plusasteen tietämillä).

Saavuimme Montrealiin perjantai-iltana kuuden maissa. Kävimme ensin heittämässä isommat tavarat hotellille (jossa ei muuten ollut 13. kerrosta, ja huonenumerotkin pomppasivat kahdestatoista suoraan neljääntoista). Meidän huone oli 14:ssä kerroksessa, josta oli aika kivat maisemat, sumusta huolimatta :). Sen jälkeen lähdimme kiertelemään Rue Saint-Catherinea (! - oli oikein kotoisa olo tuon nimisellä kadulla ;), joka on yksi Montrealin isoista ostoskaduista. Kadun varrella oli myös paljon ravintoloita, päädyimme syömään korealais-japanilais-kiinalaiseen ravintolaan, jonka valitsimme puhtaasti siitä syystä että kun seisoimme ravintolan ulko-oven luona tutkailemassa ruokalistaa, yksi ulostulevista asiakkaista kehotti menemään sisälle, kehui ravintolaa suosikikseen kaupungissa ja suositteli vielä annoksenkin. Kannatti uskoa kaveria, ruoka oli hyvää ja myös suhteellisen edullista. Illallisen jälkeen kävelimme vielä hieman ympäriinsä ja ihailimme maisemia. Huolimatta siitä, että miusta on ihan liian aikaista laittaa jouluvaloja esille vielä tässä vaiheessa, Montrealin valoviritykset olivat kyllä kivoja.

Lauantaina puolestaan meillä oli puolestaan paikallinen opas kertomassa kaupungista. Hurjan hauska mies, jolla oli kiva kertomatyyli ja vahva tietopohja (ulkopuolinen opas oli hurjan kiva jo senkin takia, että tämä meidän mukana ollut ryhmänjohtaja ei ollut oppaana kovinkaan kummoinen, varsinkaan New Yorkin reissun oppaaseen verrattuna. Voisin napista pitkäänkin siitä että opastettaessa ei lueta paperista, mutta taidan nyt jättää sen väliin). Se huono puoli opaskierroksessa oli, että se tehtiin bussilla, joka kyllä säästi aikaa ja mahdollisti useamman alueen näkemisen, mutta valokuvaus oli vähän haasteellista.Montrealiin palattiin vielä sunnuntaina ennen Torontoon suuntaamista. Meillä oli vielä hieman aikaa kierrellä ympäriinsä. Jennyn ja Candacen kanssa kävimme mm. parissa galleriassa, joissa oli tosi kiinnostavia paikallisten artistien töitä. Olisin myös halunnut käydä sisällä Montrealin Notre Dame -kirkossa, joka on kuulemma tosi kaunis. Aika kumminkin loppui kesken. Ihan viimeinen silmäys kaupunkiin tehtiin Mount Royalin rinteiltä, josta sai mukavan yleiskatsauksen kaupunkiin.

Ei kommentteja: