maanantai 3. marraskuuta 2008

Maailman kalpein jalka ja muita kauhutarinoita
Halloween tuli ja meni. Täkäläiset ottavat juhlan hassun tosissaan, siis siinä mielessä että usein omakotitalot koristellaan juhlaa varten, ja naamiaisasuja mietitään antaumuksella ja hyvissä ajoin. Perjantaina oli hassua kävellä kaupungilla kun vastaan tuli jos minkälaisia tapauksia. Esimerkiksi kun kävin kamerakaupassa kyselemässä kakkosakkua kameraan, myyjällä (joka muuten käyttäytyi ihan normaalisti) oli valtava muovijuusto päässään. Kadulla tuli myös vastaan mies jolla oli kädet ja jalat maalattu muistuttamaan liskon nahkaa, ja nainen jolla oli ketun häntä ja korvat. Hih. Juhliakin oli tarjolla ihan kiitettävästi, mie kävin pyörähtämässä kansainvälisen toimiston kokoontumisessa jossa oli tarjolla ylimakeaa täytekakkua ja tilaisuus kaivertaa kurpitsoja (josta tosin myöhästyin ja piti tyytyä ihailemaan toisten tuotoksia, möh), sekä meksikolaisen Christinan järjestämissä juhlissa, joista tuli lopulta eri kulttuureja yhdistävä tanssitunti.
Asiasta kukkaruukkuun, täytyy ihailla kauppojen tehokkuutta. Halloweenia on mainostettu varmaan jo reilu kuukausi, mutta kun kävin lauantaina 1.11. ruokakaupassa, kaikki koristeet oli jo vaihdettu jouluisiksi. Ei heitä voi ainakaan viivyttelystä syyttää.

Olen myös muutamana päivänä päässyt kokeilemaan lahjojani leffanteon parissa. Candace, amerikkalainen vaihtari opiskelee täällä taidekursseja, joista yhdellä tehdään viiden minuutin mittainen lyhytfilmi. Miut (sekä muita tuttuja) on rekrytoitu näyttelemään, mie oon avustajana. Olen mm. kaatuillut vasemmalle ja oikealle, kirmaillut ympäri niittyjä, maannut maassa mitä kummallisimmissa asennoissa kun pääosan esittäjä kävelee ekstrojen välistä, ja lainannut käsiäni ja jalkojani kuvattaviksi erillisinä ruumiinosina (siihen liittyen tuo maailman kalpein jalka, voi elämä). Ihan kiinnostavaa nähdä lopputulos joskus marraskuun loppupuolella.

5 kommenttia:

Tuuli Talvikki kirjoitti...

Täällä oli ihan sama homma!!! Myö oltiin vielä launtai-aamupäivästä liikkeellä (toivossa että saadaan halpoja halloween-karkkeja, mitä ei saatu. :( ) ja joululaulut pauhasivat jo kaupassa porojen keskellä. Hullua. :)

Mira kirjoitti...

Liian aikasta sanon minä. Okei okei, on täälläki jo joulukarkit hyllyil, mut ei nyt sentään muuta. Nauroin katketakseni tänään Agricolalle ja fraktuuroille: tiedätkö mitkä on ätsä? se on pakko lanseerata uudelleen käyttöön, niin ihastuttava!

Sanna kirjoitti...

Miulla ei ole aavistustakaan mikä on ätsä, joten jaa toki tietosi :)

hanna kirjoitti...

Ihanaa että oot kokenut Halloweenin siellä. Menee mielessäni samaan kategoriaan kuin St Patrick's Dayn todistaminen Irlannissa tai Guy Fawkes Day Briteissä. Ei sitä vaan tajua.

Että tervetuloa vaan kaikki turistit Suomeen vappuna.

Mira kirjoitti...

Niin, siis sori, zeta on ätsä Agricolan kiriassa. En muistanu kattoo mahd. vastauksia. :/