maanantai 10. marraskuuta 2008

OttawaMatka alkoi torstai-iltapäivänä sumuisissa merkeissä. Koko päivä oli ollut yhtä hernerokkasumua, ja Coach Canadan bussikuski jo ehti varoitella, että saatamme saapua Torontoon myöhässä. Sumu ei kuitenkaan yltänyt kuin matkan puoleen väliin.

Varsinainen reissu alkoi perjaintaiaamuna kello 7:15, mutta koska St. Catharinesista on jokseenkin hankala päästä Torontoon siten että olisi perillä tuohon aikaan, menimme kaupunkiin jo edellisenä iltana, yövyimme Jennyn kaverin kotona ja täten myös takasimme itsellemme muutaman tunnin lisää unta. Tulivat tarpeeseen. Samalla tuli myös tutustuttua Toronton metrosysteemiin, joka on herttaisen simppeli, jos nyt ei ihan Helsingin metron yksinkertaisuudelle vedä veroja.

Ensimmäinen kaupunki, jossa tuli reissulla vastaan oli Kanadan pääkaupunki, eli Ottawa, jonne saavuttiin yhden maissa. Käytiin katsastamassa Parlamenttitalo ja Peace tower, varsin näyttäviä rakennelmia muuten, ja palloiltiin ympäri keskustaa. Pidimme myös lounastauon ja pyörähdimme muutamassa kaupassa, mukaan olisi lähtenyt ihan mahtava MacGyver-paita, jossa oli vessapaperi+tulitikut+paperiliitin = ase -printti, mutta kun se oli kaupassa joka painaa kuvan asiakkaan valitsemaan paitaan vasta kun paidan osto on ajankohtaista, miulla ei ollut aikaa jäädä odottelemaan paidan valmistumista. Nyyh.

Iltapäivästä, neljän maissa, lähdettiinkin sitten kohti Montrealia...

Ei kommentteja: