maanantai 20. lokakuuta 2008

Viimeiset New Yorkin kuulumiset, knoppitietoa ja Tanssiva Karhu

Tiinalle, ja Hennalle kans ;), sekä Kaisalle kiitokset synttärikorteista! Olivat tulleet perille perjantaina.

New Yorkin reissun viimeisestä päivästä ei ole suunnattoman paljon kerrottavaa. Lähdettiin aamulla aikaisin, pysähdyttiin outlet-ostoskeskuksessa matkan varrella (ostin viimeisillä taaloilla vihreät Converset :) ja jatkettiin taas matkaa. Ruskamaisemat oli edelleen hienot.
Matka sujui hyvinkin joutuisasti aina Kanadan rajalle asti; koska oli pitkä viikonloppu muitakin oli reissussa, odoteltiin rajalla reilut kaksi tuntia ennen kuin päästiin passintarkastuksesta läpi. Tätä maisemaa ehti ihailla jokusen hetken:


Niin ja sitten loput knoppitietoni:

- New Yorkin lempinimi the Big Apple eli Iso Omena on jazzmuusikoiden ja Frank Sinatran yhteistyötä. Joskus vuonna miekka ja kypärä (vuosiluvut ei edelleenkään pysy miun päässä), kun jazzmuusikot kiersivät Ameriikan suurkaupunkeja, heillä oli omassa slangissaan tapana kutsua eri kaupunkeja eri hedelmien nimillä, ja New Yorkia sitten kutsuttiin syystä tai toisesta ompuksi. Sinatra sitten puolestaan levitti kutsumanimen koko kansan keskuuteen, hänellä oli kuulemma tapana aloittaa mainita keikkansa alussa, että "It's good to be back here in the Big Apple", eli mukavaa olla taas täällä isossa omenassa. Yleisö ei ilmeisesti ihan tarkaan tiennyt mitä Sinatra lausahduksellaan tarkoitti, mutta toisto on tunnetusti tehokas keino saada ilmaisut liikkeelle.

- Kaikki varmasti tietää I <3 New York -sälän, logoa on tarjolla ainakin t-paidassa, rintanappina, mukina, kynänä, kehyksenä ja ties mitä muuta. Itse logon takana on John Lennon, joka oli suuri New Yorkin ystävä. Sama logohan on levinnyt jo muihinkin suurkaupunkeihin.

Viime viikonlopun puolestaan vietin Lontoossa, kävin moikkaamassa Saraa ja Frankia, ja tietysti myös shetlanninlammaskoiria Dylania ja Bristolia. Miut otettiin (taas kerran) tosi sydämellisesti vastaan, Sara mm. laittoi miulle syntymäpäiväaterian, jälkiruokana suklaajuustokakkua, nam :). Sunnuntaina mie puolestani leivoin pullaa joka onnistui hämmentävän hyvin, ilmeisesti yleiskone on ihan kätevä vehje ainakin tähän tarkoitukseen.

Ja sitten vielä Tanssivasta Karhusta. Ennen koulun alkua vierailin Saran ja Frankin kanssa Stratfordissa, ja inuiittitaidetta myyvässä galleriassa. Kivestä veistetyt patsaat, erityisesti karhupatsaat, on miusta tosi hienoja, ja Ottokie Ashoona -nimisen taiteilijan tanssiva karhu lähtee miun mukana nyt myös Suomeen :).

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tosi pähee karhu! Odotan innolla sitä että sitä pääsee oikeesti kääntelemään käsissään! Ehkä jouluna sitten...
Kiitoksia miljoonasti hienosta valmistujaislahjasta!! Se ootti minuu eilen kotona kun raahauduin kymmenen ja puolen tunnin työpäivän jälkeen kämpille. Onneksi kotona odotti myös puoli pulloa punkkua. :P

Henna

Mira kirjoitti...

Nii ja aivan ihanat koirat ja pikku karhu!!! Ja ihan kivan näköne kotikin niillä! :)

Saila kirjoitti...

vitsit mikä karhu, mahtava! :D
(eikä se suklaakakkukaan pahemmalta näyttäny, hihih)

Tuuli Talvikki kirjoitti...

Ihana karhu!!!1 <3 ja mie en oo ikinä nähnyt sinuu noin pitkätukkaisena! :)