keskiviikko 19. elokuuta 2009

Kansallismaisemissa

Varoitus: seuraava postaus sisältää ihan liikaa kuvia. Joku kilahti kameransa kanssa eikä osannut rajata kuvamäärää sen paremmin tässäkään vaiheessa.

Elämysmatkailu jatkui myös joensuulaistuttuani taas uutta lukuvuotta varten; eilen suuntasimme Tuulin kanssa Kolin upeisiin kansallismaisemiin. Matkat Joensuun rautatieasemalta Kolin kupeeseen ja takaisin taittuivat hyvin kätevästi tilataksilla, opiskelijaystävälliseen(ish) hintaan 9 euroa per suunta. Perillä vaelsimme noin kahdeksan kilometrin lenkin jonka varrella vastaan tulivat kaikki Kolit (Ukko-, Akka- ja Paha-Koli) ja Mäkrävaara, jonka päälle päästäkseen piti kiivetä kolmisensataa metriä varsin jyrkkää mäkeä (kuva alla ei näytä jyrkkyyttä, valitettavasti), joten päivän (hyöty)liikuntakiintiökin täyttyi siinä samalla. Kiipeily oli kuitenkin ehdottomasti vaivan arvoista, maisemat vaaralta olivat mitä mainioimmat. Päivä oli hirmu mukava, aikaa kului sellaiset kahdeksan tuntia, joka oli aika sopiva määrä. Pirunkirkko jäi vielä näkemättä sillä se sijaitsee vähän kauempana, mutta ehkä ensi kerralla.

7 kommenttia:

saila.saarinen kirjoitti...

siis MITÄ?!?! 9e (eli 18e) taksimatka Kolille?! Ymmärsinkö nyt ihan oikein :O Ooh, sitä pitää sitte ehkä iteki kokeilla...jotenki kuvittelin että Koli ois kauempana, eli sinne pitäis mennä vaik tunti bussilla tms...

Sanna kirjoitti...

Ymmärsit oikein. Se ei siis ollut perustaksi vaan sellainen auto joka kulkee vaan tuota reittiä, mut kumminkin taksi, ei pikkubussi. Se matka kestää noin tunnin, ja ihan tavallisella bussillakin kyllä pääsee.

Tuuli Talvikki kirjoitti...

ihana kuvakavalkadi. :) kyllä tuosta siun kuvasta saa vähän makua siitä mäkrävaaran rinteesttä... :D on muuten pohkeet tänään aika lukossa...

ps. ryöväsin tuon miusta otetun kuva, parempi ku miun omalla kameralla. :)

Tiina kirjoitti...

No onpa siulla kivoja kuvia :)
Tahtoo vaeltamaan! (Vaikka Skotlannissa käytettyjä vaelluskenkiä en vielä uskaltais laittaa jalkaan...)

Saila kirjoitti...

heippa! Käy lukeen mun blogista juttu, jossa otan osaa kreativ blogger -haasteeseen: haastan sut! :D
Saila

Anonyymi kirjoitti...

Pistin siulle pienen haasteen blogiini, vastaile jos jaksat. :)

hanna kirjoitti...

Minäkin laitoin samaisen haasteen :)