perjantai 5. syyskuuta 2008

St. Catharines
Terveisiä St. Kitts'stä!
Saavuin tänne maanantaina, ja koko orientaatioviikko on ollut melkoista hulinaa. Uusia ihmisiä on tullut tavattua runsaasti, ja varsinkin toisten vaihtareiden kanssa on tullut vietettyä paljon aikaa. Kampusaluekin alkaa päivä päivältä tuntua tutummalta, vaikka aluksi paikka tuntui kovin sekavalta. Asun siis DeCew -nimisessä asuntolassa, joka on kampuksen asuntoloista vanhin. Se näkyy mm. huoneiden kalusteissa, mutta ei niin paljon, että asia varsinaisesti häiritsisi. Yllä jokunen kuva huoneestani sekä maisemasta, joka avautuu ikkunasta vasemmalle. Asuntolassa asuu enimmäkseen ensimmäisen vuoden opiskelijoita, eli 17- ja 18-vuotiaita. Toisin sanoen tunnen oloni joskus vanhaksi ;). Omanikäistä seuraa on kumminkin löytynyt muiden vaihtareiden joukosta.

Yliopiston orientaatioviikko alkoi tosiaan maanantaina (joka oli myös kampuksella asuvien muuttopäivä) ja jatkuu sunnuntaille asti. Ohjelmassa on ollut mm. shoppailureissuja Walmartiin ja Ikeaan - tosi tarpeellisia sillä asuntolan puolesta ei tullut kuin ihan perusjutut, mm. tyyny ja täkki sekä lakanat piti ostaa itse - tutustumiskierroksia kampukselle ja kaupunkiin, ja erilaisia sosiaalisia tapahtumia, kuten bileitä, ulkoilmaleffailtoja ja grillijuhlia (tulossa tänä iltana). Luennot alkoivat torstaina, omalta osaltani tosin vasta tänä aamuna, osallistuin kanadalaista kulttuuria käsittelevän kurssin luennolle. Paikallinen opiskelutyyli vaikuttaa mielenkiintoiselta, kursseihin kuuluu usein luentoja ja seminaareja, ja seminaareissa käsitellään luennon aihetta pienemmissä ryhmissä. Opiskelijan tuntiaktiivisuus seminaareissa vaikuttaa suuresti arvosanaan (eli parasta päästä äkkiä eroon esiintymiskammoista). Lisäksi kirjoitetaan esseitä ja tehdään ainakin lopputentti, joskus myös välitentti tai -tenttejä.

1 kommentti:

-A kirjoitti...

Siitä vaan neiti puhumaan ahkerammin, ainakin minusta puhut aina asiallisia, toisin kuin allekirjoittanut :)

kävelin eilen asuntosi ohi ja tuntui vähän haikealta. toivottavasti tulet sieltä vielä takaisinkin sitten joskus. in the meanwhile, nauti oikein olan takaa :)