sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Rento viikonloppu

Tämä viikonloppu menee aika rauhallisissa merkeissä. Tänään oltiin keskustassa Taran, Jennyn ja Williamin kanssa, ja käytiin lounaalla, torilla ja Niagaran viinifestivaaleilla, jossa maistelin ice winea, hyvää (ja KALLISTA) jälkiruokaviiniä, joka tehdään jäätyneistä rypäleistä. Lisäksi kävimme ruokaostoksilla, sillä huomenna Tara laittaa bahamalaista ruokaa, ja myös miut on kutsuttu syömään ja avustamaan ruoanlaitossa, ilmoittaudun kuorimaveitseni (mitä, eikö kaikki ota kuorimaveistä mukaan matkalle?) kanssa palvelukseen huomisaamuna kello kymmenen. Raportti seuraa myöhemmin.

Käynti ruokakaupassa on täällä edelleenkin jonkinlainen elämys, vaikka siellä on jo jokusen kerran ehtinyt piipahtaa. Se vaan on niin erilaista. Pakkauskoot on välillä aika huimia, esimerkiksi riisiä ja pastaa voi saada suurimmillaan kahdeksan kilon pusseissa. Hilpeyttä aiheuttaa (kuulemma useinpien ulkomaalaisten joukossa) maito, jota myydään paitsi meille tutuissa tetroissa myös muovipusseissa (!). Itse olen myös suurella mielenkiinnolla jo muutaman kerran hedelmäosastolla vieraillessani tutkinut hedelmille tarkoitettua pesuainetta. Onko paikalliset vaan neuroottisempia hedelmien puhtauden suhteen, vai onko niissä täällä enemmän lisäaineita? Ja miksei Fairy kelpaa, kun tuokin aine pitää huuhdella vedellä pois? Shrek-pastan huomasin tänään ensimmäistä kertaa.

Onko muuten jotain erityistä, mitä haluaisitte miun elosta täällä tietää? Kysymyksiä saa esittää.

4 kommenttia:

Merehunt kirjoitti...

:D kuulostaa hauskalta... Liisan ihmemaan voi näköjään löytää ruokakaupastakin...:) Tosi kivoja kuvia, ja sääkin näyttää kerrasaan lumoavalta... Onko siellä lämmintä? Koska meillä on nyt viikon verran ollut lähestulkoon hellettä. Huvittavaa kyllä, suomalaiset vejellään pitkähihasissa, kun paikalliset talllustaa minihameissa, varvassandaaleissa ja topiessa. :) Ja lisää halutaan tietysti kuulla bahamalaisesta ruokaillasta. :)

Tuuli

Sanna kirjoitti...

Joo, aika lämmin täälläkin on ollut, monena päivänä yli +25, eli mukavaa vaihtelua kesän jälkeen ;). Hih, mie itse asiassa epäilen, että brittitytöiltä puuttuu kokonaan kylmägeeni...ainakin silloin kun mie olin siellä aina välillä tuli vastaan ihan yhtä kevyesti pukeutuneita yksilöitä, tai jotkut olivat ottaneet AVONAISEN toppatakin siihen hihattoman päälle...En ymmärrä, en. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Tosi kivoja valokuvia! Jos joskus satut näkemään siellä protestanttisen kirkon, niin olisi hienoa saada sellaisesta kuva. :) Lisäksi kuten taisin jo sähköpostissakin mainita, kaikenlaiset erilaisuudet Suomeen verrattuna ovat kivaa luettavaa. Musta on tosin mukava lukea sun arjestasikin. :)

Voi hyvin!


-Leila-

-A kirjoitti...

Ei, Sanna, kaikki ei ota matkalle mukaan kuorimaveistä - mutta nähtävästi yllättävistäkin asioista on joskus hyötyä.

Jääkaappi on kyllä aika käytännöllinen, harmi ettei sulla ole edes semmoista minipientä. Mutta ehkä semmoisen kustantaminen joka huoneistoon olisi turhan kallista.

Brittitytöiltä tosiaankin puuttuu (ainakin usein) kylmägeeni. Jos niillä ei ole vesirajalle yltäviä hameita, niin ainakin niillä on ne hihattomat topit.

Tai sitten me suomalaiset ollaan vaan totuttu liian hyvään, siis keskuslämmitykseen, ja meistä on tullut pehmoja. Briteille on se ja sama missä ne kulkee, ulkona ja sisällä on melkein yhtä kylmä. Nimimerkillä "Rakkaudella brittiläistä asuntokantaa kohtaan".