lauantai 27. syyskuuta 2008

Kamerakriisi, viinifestivaalit ja yliopistolätkää

Siinä aiheitamme lähipäiviltä, höysteenä jonkin verran opiskelua, täällä tosiaan tykätään esitelmistä ja esseistä ihan pitkin lukukautta, joten niiden parissa saa puurtaa varsin runsaasti lähi(kin)viikkoina.

Tämä viesti on tosiaan kuvaton, miun vanha, ei-niin-uskollinen kamerani sanoi sopimuksen irti tuossa toissapäivänä. Se on kiukutellut aiemminkin ikänsä ja jokusen saamansa kolhun takia, mut nyt se ei enää kerta kaikkiaan toimi. Koska en suostu viettämään täällä aikaani kameratta (suunnitelmissa on reissuja mm. New Yorkiin, Montrealiin ja Ottawaan joista olisi kiva saada muutama kuva muistoksi), kävin eilen hankkimassa uuden. Se ei kuitenkaan ehtinyt eilisten tapahtumien dokumentointiin, joten toistaiseksi ollaan ilman kuvia, lisään todennäköisesti muutaman sen jälkeen kun olen saanut niitä kopioitua kameran kanssa liikkuneilta.

St. Catharines järjestää joka vuosi viinifestivaalit, Niagara Grapes and Wine Festival on kolmessa eri osassa, yksi osa tammikuussa, toinen heinäkuussa ja kolmas nyt syyskuussa. Syyskuun osuus kestää reilun viikon, ja tapahtumia on ollut runsaasti. Läheskään kaikkeen ei voi osallistua, ja erityisesti parin mielenkiintoisen keikan missaaminen harmittaa, mutta joka paikkaan ei kerta kaikkiaan repeä. Eilen kuitenkin vuorossa oli tapahtuma, joka järjestettiin kätevästi miun asuntolan ulkopuolella. Kyseessä oli Grape Stomping, eli...no, tallottiin viinirypäleitä. Stompingiin piti ilmoittautua joukkueina, ja jokaiselle joukkueelle oli sitten varattu alue ja saavillinen viinirypäleitä murskattavaksi. Parhaiten pukeutunut joukkue myös palkittiin (meidän joukkueella ei ollut asua, mut hauskaa oli silti). Rypäleet tosiaan tallottiin ihan puhtaalla lihasvoimalla, ja loppuvaiheessa murskatut rypäleet olivat myös oivallisia aseita naapurijoukkueen tulittamiseen. Sottaista? Kyllä. Hauskaa? Erittäin. Murskattujen rypäleenkuorten ja muun roskan saaminen irti hiuksista olikin sitten jo toinen juttu.

Illalla puolestaan mentiin katsomaan Brockin ja Guelphin välistä lätkäpeliä. Olin unohtanut kuinka viileää jäähallissa onkaan, joten vähän vilu meinasi tulla, mutta muuten oli kyllä ihan hurjan hauskaa. Meidän joukkue voitti 4-3, ja peli oli kivan tasainen, joukkueet teki maaleja vuorotellen ja ratkaisumaali tuli ihan viime minuuteilla. Oman viihdearvonsa tarjosi myös ne vaihtarit jotka näki jääkiekkoa ensimmäistä kertaa :). Haastetta tuli puolestaan siitä, kun yritin selittää sääntöjä oman, hatarahkon, tietopohjani kautta. Mikä hemmetti on poikittainen maila englanniksi?

4 kommenttia:

Merehunt kirjoitti...

Cross checking. :D

Sanna kirjoitti...

Kiitän :P.

Anonyymi kirjoitti...

Kamerakuolemien epidemia! Mun kamerani hajosi syyskuun alkupuolella (sekin ulkomailla)! :(


-Leila-

Mira kirjoitti...

Munki kamera alko vähä vihoitella mulle... Ei muka ole patteria.. Onneks kesti mun matkani, nyt ei niin väliä. Voi vitsi ku haluis itekki ulkomaille. Mut ei auta, ku pitää tehä näit kurssei... Latina on ihan älyttömän hauskaa! :D Suomeski jossai vaihees myytiin maito pusseis. Hyvin epäkäytännöllist kuulemma.