keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Tuli kesä kesä kesä


Toistaiseksi vaan sateinen sellainen, taivas tipahtelee niskaan tämän tästä (onneksi en ole gallialainen :). Kesän pääelementti on tänäkin vuonna tuo eräs taidekeskus Punkaharjulla. Tämän vuoden näyttelyt on miusta varsin kivat ja monipuoliset, joskin lastennäyttelyssä pyörivän videon rallatus vähän stressaa. Laskeskelin tuossa yksi hiljainen päivä että näen yhden ja saman Karvakuonojen Salapoliisitoimisto -jakson n. 240 kertaa tämän kesän aikana. Ja yhden jakson aikana tulee sama biisi kolme kertaa...

Oma suosikki tämän kesän näyttelyistä on kolmanneksen Himmelblaun näyttelytilaa täyttävä Marja Pirilän Puhuva Talo -näyttely, ihan huikaisevan kauniita, camera obscura -tekniikalla otettuja valokuvia. Päänäyttelystä tykkään myös, enkä vähiten sen takia että sitä oli rakentamassa ehkä maailman sympaattisin ja asiastaan innostunein kuraattori, joka kyllä tartutti intonsa minuunkin.

Vapaapäivät on ainakin tähän asti menneet aika lailla kotona hiippaillessa ja satunnaisesti kodinhengetärpisteitä keräillen. Olen myös vieraillut ahkerasti kirjastossa, kiva kun on pitkästä aikaa mahdollista lukea ihan sitä mitä itseä huvittaa. Tällä hetkellä haluan lukea suomeksi, sillä tuntuu siltä että suomen kielen sanavarastossani ja yleisessä ilmaisussa on, noloa kyllä, parantamisen varaa. Sen siitä saa kun viettää valtaosan vuotta lukemalla ja kirjoittamalla englantia.

1 kommentti:

ieva jansone kirjoitti...

hallo! thanks for your visit, i was glad to read your comment! you're then already the second person to practice her german on my blog (the first one is my niece, in riga) - and i'm really happy to hear it :))

your blog looks nice, but i really cannot read it ;) it's finnish, isn't it? i know only couple of words in estonian....

einen schönen tag noch!
xx,
ieva